DIAMANT DA VALOARE CASEI TALE acasa | magazine | servicii | spatii de inchiriat | angajari | contact
   
Sobe de gatit si incalzit, seminee si teracote | Materiale de Constructie | Amenajari Interioare | Usi | Vopsele | Instalatii sanitare |
Instalatii termice | Electrocasnice
Materiale de Constructie
Zidarie
Ciment
Var
Adezivi si mortare
Gleturi
Termoizolatii
Metal


cauta produsePolistiren expandat
Polistirenul expandat poate fi utilizat la constructiile noi si renovari, fiind disponibil sub forma de panouri cu grosimi de la 1 cm pana la 10 cm. Este utilizat in primul rand la exteriorul cladirii, dar si la acoperis, tavan si sistemele de incalzire in pardoseala. Pentru o izolare termica cu EPS la exterior este recomandata folosirea placilor cu grosimea de 80 mm, dar in nici un caz mai subtiri de 50 mm. Nu incercati sa “economisiti” prin reducerea grosimii placii de EPS pentru ca veti cheltui mai mult cand veti fi nevoiti sa faceti reparatii. La ambele materiale densitatea influenteaza pierderile de caldura. Pentru termoizolarea fatadelor este recomandata utilizarea exclusiva a celui cu densitatea de 15 sau 20 kg/m3 – calitate fatada. In functie de aplicatia dorita sunt disponibile numeroase tipuri cu densitati de: 20 sau 30 kg/m3 pentru pardoseli, terase sau sisteme de incalzire in pardoseala; 15 sau 20 kg/m3 – fatade; 12 sau 15 kg/m3 – mansardari, pereti despartitori, intradosul planseelor. Una dintre proprietatile materialului este de a incetini transferul vaporilor spre exterior. Tocmai de aceea este recomandat un panou perforat pentru a imbunatati ventilatia. Polistirenul nu imbunatateste rezistenta structurii, dar nici nu o „incarca“ deoarece are o greutate redusa. Presupunand ca achizitionam numai produse de buna calitate, EPS poate fi folosit la pardoseli si ziduri. Foarte multi constructori sunt de parere ca intre placa si zid sunt create conditii favorabile aparitiei mucegaiului. In ultima perioada, beneficiaza de tot mai mult succes un sistem constructiv bazat pe folosirea EPS-ului in rol dublu: cofraj si termoizolatie. Structura de rezistenta este asigurata de panouri din beton armat turnate in prefabricate din polistiren. Astfel sunt reduse costurile constructiei datorita montarii rapide.
Polistiren extrudat
In cazul izolarii pardoselilor supuse unui trafic intens, cea mai buna alegere este, fara indoiala, polistirenul extrudat, datorita duritatii si rezistentei mecanice cu mult mai bune decat cele ale EPS-ul. Totodata, XPS-ul are o reputatie solida pentru fiabilitatea si rezistenta superioara la efectele distructive ale naturii. Principalul considerent la compararea termoizolatiilor este capacitatea de a impiedica pierderile de caldura. Concret, vom lua in calcul fie rezistenta la transfer termic (R - mai eficienta cu cat este mai mare), fie coeficentul de transfer termic (CTT - trebuie sa fie cat mai mic). Insa CTT-ul poate varia in functie de caracateristicile de fabricare si conditiile de utilizare. Un alt avantaj al XPS-ului este rezistenta superioara la transferul termic atunci cand scade temperatura, spre deosebire de situatiile cand aceasta variaza in limite normale. Rezistenta la umezeala este net superioara celui expandat, calitate care il recomanda pentru mediile cu nivel ridicat de umiditate: fundatii, socluri si terase inversate. Fluctuatiile de temperatura (sub si peste 0°C) in prezenta umiditatii au consecinte serioase in cazul multor materiale pentru constructii. Chiar si asa, rezistenta XPS-ului la umezeala, combinata cu duritatea si elasticitatea, fac din el un produs rezistent la fenomenul de inghet/dezghet.
Vata minerala
Vata minerala din bazalt este un produs anorganic, obtinut prin fibrilizarea cu ajutorul centrifugarii a topiturii de bazalt. Este produs sub forma unei aglomerari de fibre fine, elastice cu structura deschisa. Prin adaugarea unui liant (fenolformaldehidic termorigid) se obtin diverse sortimente, diferentiate prin forma si densitate.

Datorita caracteristicilor fizico-chimice performante produsele din vata minerala bazaltica acopera toata gama de izolatii termice si fonice in intervalul de temperatura -50°C pna la temperaturi de 700°C -1000 °C ( isi pastreaza capacitatea de termoizolare la valori optime pna la temperaturi de 700°C si la valori convenabile pna la 1000°C).
Imaginile au caracter informativ si produsele sunt in limita stocului disponibil.     TERMENI ȘI CONDIȚII     |     POLITICA DE FOLOSIRE COOKIES

2018 © SC Diamant Servcom SRL. Toate drepturile rezervate.